Ulriksdals Värdshus

Endast en kort bit ifrån Stockholm city hittar du vackra Ulriksdals Värdshus i Solna. En unik destination som rymmer mycket historia och där naturen tar stor plats, trots det korta avståndet till stan.

Ulriksdals Värdshus historia

Ulriksdals Värdshus, i sin nuvarande byggnad, har funnits sedan 1868 då huset uppfördes på initiativ av Karl XV. Under årens lopp har värdshuset genomgått flera ombyggnationer. Det senaste tillskottet, ”Drottning Silvias Paviljong”, invigdes den 15 maj 1987 av Hennes Majestät Drottningen.

Sedan 1868 har 11 olika krögare tagit hand om Ulriksdals Värdshus och marken omkring. År 2016 tog Svenska Brasserier, som restaurang Emmer är en del av, över arrendet. År 2020 öppnade vi Emmer med visionen om att skapa framtidens restaurangupplevelse i samklang med djur och natur, där hållbarhet är ledordet.

Restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus

Med restaurang Emmer har vi en vision om att erbjuda god, inspirerande, närodlad och hållbar mat i en lugn och naturnära miljö som bidrar till hela restaurangupplevelsen.

Ulriksdals Värdshus är en helt perfekt plats för att ge liv åt den visionen. Värdshuset har stora, härliga rum med vida fönster som släpper in mycket ljus och ger möjligheten att blicka ut över den slående naturen utanför. Här kan du njuta av nya goda smaker och upplevelser i en historisk miljö där vi har ett genomgående hållbarhetstänk. Vi odlar det som växer bäst för säsongen och serverar det som skördas från odlingen för dagen. En del av de grönsaker och örter du äter hos oss har inte varit ur jorden i mer än några timmar.

Odlingen

Till vår stora glädje finns det 1,5 hektar mark som tillhör Ulriksdals Värdshus och som vi tar vara på till fullo. Här odlar våra trädgårdsmästare grönsaker, blommor och visste du att vi också har vår egen biodling? Skörden tar våra kockar hand om och det mesta hamnar på din tallrik när du äter hos oss. En del av allt det goda går även till våra systerkrogar; Sturehof, Sturehof Matmarknad, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, AIRA och Luzette.

Läs gärna mer om vår odling här. Eller ännu bättre, kom hit och ta en rundvandring i trädgården och odlingen, vi berättar gärna om allt vi kan.

Hitta till Emmer

Att ta sig hit går snabbt och enkelt. Ta tunnelbanan till Bergshamra och sedan en kort promenad genom ett vackert skogsparti, eller varför inte cykla hit? Vi har såklart även goda parkeringsmöjligheter.