Endast ett stenkast från Stockholms innerstad hittar du restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus. Restaurangen är omgiven av skog, hav och 1,5 hektar odlingsmark. Här får du ta del av en närodlad matupplevelse skapad för en hållbar framtid, som du som gäst kan njuta av utan att det känns pretentiöst eller komplicerat. Vi håller säsongsöppet under februari-november.

Våra kockar och trädgårdsmästare arbetar tillsammans under årets alla säsonger med att planera vad som ska finnas på Emmers meny. Vi serverar modern skandinavisk mat i en social och avslappnad miljö nära naturen. Närodlade grönsaker från vår egen köksträdgård har huvudrollen tillsammans med noga utvalda råvaror från djurriket – där alla delar tas om hand.

Emmer grundar sig i vår dröm om att kunna servera riktig god mat med råvaror som odlas precis utanför fönstret – så nära att du till och med kan se när grönsakerna, bären och blommorna skördas. Vi tycker att maten smakar lite extra gott när man får ta del av det omsorgsfulla arbete som ligger bakom varje råvara som hamnar på tallriken – och vi hoppas att du också ska tycka det!

Vi har en ödmjuk inställning till vår verksamhet och strävar ständigt efter att lära oss nytt och utvecklas inom mat, miljö och hållbarhet – så att vi kan göra skillnad tillsammans med dig som gäst. Och sedan ska det ju bara vara gott och härligt också.

Välkommen till Emmer!

Ansvar

Vill du veta hur Emmer tar ansvar?

Sedan 2017 har vi samlat ihop mycket av vårt hållbarhetsarbete i en årlig rapport.
Vill du läsa årets rapport eller varför inte kika på vår inköpspolicy så att du vet vad
vi serverar på restaurangerna?

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här

Odlingen på Ulriksdals Värdshus

Lyft blicken och se dig omkring! Vilken årstid är det? På ett drygt hektar mark odlar vi mat och blommor åt Svenska Brasserier i Stockholm. 2022 är vår sjätte säsong och vi fortsätter skapa medvetenhet kring matproduktion och säsong. Under april-oktober har vi öppet dagligen för besökare(trädgårdsvandring lördagar kl 14), men vill ni uppleva och smaka på några av våra färdiga produkter får du besöka någon av våra restauranger.

Svenska Brasserier, som äger; Sturehof, Riche, Taverna Brillo, Luzette, Aira och Ulriksdals Värdshus, arbetar systematiskt med hållbara lösningar för sin råvaruförsörjning med målsättningen att skapa ett ekosystem som bidrar till att förbättra miljön i stället för att belasta den. I det arbetet blir det självklart för oss att jobba med matens geografiska ursprung men även med att spåra vem som har hanterat råvarorna samt hur produktionen av dem har påverkat miljön. Därför väljer vi bort industriellt producerad mat till förmån för råvaror från producenter som sätter hantverket och naturen i första hand. Ett ytterligare steg i denna utveckling är att odla egna råvaror och blommor.

Vi har 8 st Roslagsfår som betar i vår omgivning. De hjälper oss hålla marken öppen och bidrar även med gödsel. I vår strävan efter att arbeta cirkulär så är betesdjur ett naturligt inslag och bidrar till den biologiska mångfalden. Att de är supermysiga och sociala är bara en bonus.

Vad odlar vi

Vi odlar mycket blad så som sallad och kålblad, men även bönor, zucchini och jordärtskocka, just sallad är vi helt självförsörjande på under sommarmånaderna. Blommor är en viktigt del då vi även smyckar alla våra restarungaren med växter från vår odlingen eller närområde. När andra väljer växthusodlade vita lijor så går vi ut och plockar kvistar och sätter i vaserna på restaurangerna.

Köksträdgården som destination

Vi vill arbeta funktionellt och rationellt och produktion är det vi prioriterar. Samtidigt vet vi att en odling som mår bra blir med automatik en vacker odling vilket är viktigt då vi vill skapa en plats som lockar besökare. Vi vill bidra till att besökare ställer sig frågor kring hur mat produceras och visa hur tillgänglig naturen, odlingsmarken och därmed maten kan vara, bara sju minuter bort från Stureplan. Vår förhoppning är att Köksträdgården ska vara en självklar destination i Stockholm. Vi håller kurser med odling och natur som utgångspunkt, vi vill uppmuntra våra gäster och besökare att lyfta blicken och se vilken säsong det är. Till midsommar och jul har vi kranskurser, i maj har vi en tulpanutställning och i augusti kan du komma och lära dig arrangera blommor. Vi vill bjuda in er till att ta del av den mångfald vår odling och omgivning har att erbjuda. Så håll utkik i våra nyhetsbrev!

Vill du veta mer eller har frågor om våra odlingar kontakta oss på info@restaurangemmer.se

Vill du komma i kontakt med oss gör du det enklast genom att ringa 08-85 08 15 eller maila oss på info@restaurangemmer.se

Adress

Restaurang Emmer
Ulriksdals Värdshus
Ulriksdals Slottspark
170 79 Solna

Hitta hit

Öppna karta

Kollektivtrafik

T-bana till Bergshamra + buss 503 eller pendeltåg till Ulriksdals Station + buss 503. Tidtabeller finns på sl.se.

Cykla hit

Ta cykeln från Norrtull, cykla via universitetet till Bergshamra och sen längs med Björnstigen till Ulriksdals Värdshus, tar mindre än 30 minuter.
Visa cykelkarta.

Båtbrygga

Ulriksdals Värdshus pontonbrygga i Edsviken ligger 300 m från värdshuset.

Parkering

Vi har ett begränsade antal platser utanför värdshuset som är gratis vid besök hos oss. Det finns även en stor parkeringsyta precis bredvid oss som hanteras av EasyPark. 

Företagsinfo

Ulriksdals Wärdshus AB
Humlegårdsgatan 19a
11446 Stockholm

Org. nr: 556449-9464

Du vet väl om att du kan köpa presentkort hos oss? Det går alldeles utmärkt att betala med presentkortet oavsett om du kommer till oss för en kopp kaffe eller för en helkväll. Det går också att använda det på Svenska Brasseriers andra restauranger: Riche, Teatergrillen, Sturehof, Stockholms Matmarknad, Taverna Brillo, AIRA och Luzette. Presentkortet kan du köpa online eller på plats hos oss i restaurangen.

Köp presentkort Kontrollera saldo

Har du frågor kring presentkortet vänligen kontakta info@restaurangemmer.se