Boka julbord på Emmer

På Ulriksdals Värdshus har man dukat upp och bjudit in till julbord varje år ända sedan värdshuset öppnade på 1800-talet. Vi på restaurang Emmer, som sedan 2020 har hand om restaturangverksamheten i Ulriksdals Värdshus, vill naturligtvis fortsätta med den traditionen. Så samla vänner, familj eller kollegor och njut av julens goda smaker tillsammans med oss.

I år kan du äta julbord hos oss från den 24 november till den 25 december. Och du, vi vet att det kan kännas lite väl tidigt, men passa på att boka redan nu. Julbordet blir snabbt fullbokat. Observera att sällskap på fler än 22 personer behöver kontakta oss för att boka julbord.

julbord på emmer

Julbord för företag och stora sällskap

Har det bivit dags för att boka julbord med kollegorna eller ett ett stort gäng vänner? Kul, för vi älskar stora sällskap. Hos oss finns flera privata rum och lokaler som rymmer upp till 70 personer. Om ni är fler än 22 pers. vänligen skicka en bokningsförfrågan till julbord@restaurangemmer.se eller ring oss på 08-85 08 15. 

julbord-img-3-mobile

Ett julbord med närproducerade råvaror

Alldeles utanför restaurangen och värdshuset ligger vår 1,5 hektar stora odling. Där växer allt ifrån gurka och zucchini till diverse sallad, örter och blommor.

Redan tidigt under hösten påbörjar vi förberedelserna inför juletiderna och tar vara på det bästa från skörden. Vi låter våra egna örter och vilda skott smaksätta allt från julsnapsen till korven som vi själva stoppar. Mycket kärlek och omsorg får sillen – vi kryddar och lägger in vår egen sill och varje år överraskar vi med några oväntade smaker till den klassiska repertoaren.

Rätter baserade på skörden från vår egna odling

Vi lägger även stor vikt vid att erbjuda gröna alternativ på vårt julbord eftersom odlingen är kärnan i hela vår verksamhet. Tidigare på hösten lägger vi in och torkar delar av skörden som sedan får ta plats på julbordet. För oss är det viktigt att maten vi serverar är producerad på ett schysst sätt. Och det blir väl inte bättre än så pass närodlat att du kan se grödorna från restaurangen?

julbord

Klassiska smaker i nytänkande format

Traditionsenligt följer vi de sju julserveringarna. Det bjuds på sill och strömming, flertalet varianter på kall och rökt fisk, smakrika grönsaksrätter och kallskuret. Därefter bjuds det såklart på småvarmt där det finns en mängd olika val. Och avslutningsvis dukas det upp ett trettiotal godsaker på dessertbordet, där hittar du både söta efterrätter och fina svenska ostar. Det är helt enkelt bara att välja och vraka bland det som du tycker ser allra godast ut.

Ett julbord vackert beläget i Ulriksdals Slottspark

På denna natursköna plats, omgiven av skog och vatten, befinner ni er i en varm, hemtrevlig och historisk miljö med vackra Edsviken utanför fönstret. Finns det en bättre plats att avnjuta ett julbord på? Det har vi svårt att tro.

Boka julbord

I år kan du äta julbord hos oss från den 24 november till den 25 december. Och du, även om det kanske känns lite väl tidigt, passa på att boka redan nu. Julbordet på restaurang emmer blir snabbt fullbokat.