Vår restaurangchef jonathan
thumbnail mobile

Säg hej till vår restaurangchef, Jonathan!

Vill du veta mer om oss som jobbar på Emmer? Här är fyra snabba frågor med vår restaurangchef, Jonathan Kasche.

Vem är du?

Jag är uppvuxen i Eskilstuna och visste tidigt att jag ville jobba med mat. Redan när jag var 8 år gammal hade jag bestämt mig och när det väl var dags att studera var jag all in. Jag flyttade till Stockholm ganska tidigt och sen har det rullat på. Jag har lärt mig att att bli en bättre kock på olika restauranger som Lilla ego, Lilla Bjers och Farang, och har även tävlat i Årets Kock.

 

Du var med och startade upp Emmer, vad är grundfilosofin?

Först och främst ville vi skapa en modern restaurang på en, i Stockholm, klassisk plats. Allt vi gör här på Emmer ska vara hållbart, både ekonomiskt och självklart också för miljön. All mat vi lagar inspireras av årstiderna och ingredienserna kommer till stor del från vår trädgård som ligger precis här intill. Det här är vad ”från gård till bord” innebär på riktigt.

restaurangchef jonathan samtalar med gäster
odling på emmer

Vilka är utmaningarna?

Det är klart att det finns många utmaningar med att vara begränsad till vårt lokala utbud av råvaror och primörer. Men det finns lika många fördelar med det. Ta majs som exempel, de smakar bäst bara ett par timmar efter de skördats för sen omvandlas sockret till stärkelse och smaken blir sämre. Sen blir vi mer kreativa med begränsningarna och kommer på intressantare rätter än om vi flugit in råvaror från hela världen.

 

Hur ser samarbetet ut med trädgården?

Vi har fyra heltidsanställda trädgårdsmästare och så hjälper vi från restaurangen till lite då och då. Och det är hårt arbete, ingen av oss här inne klarar av att göra det trädgårdsmästarna gör. Det i sin tur ger oss en oerhörd respekt och kärlek till råvarorna vi får in till oss. Vi kommunicerar med dem om vi vill ha någon väldigt specifik primör och då odlar dem det. Men på det stora hela är det de som vet vad som blir godast för säsongen och sen utvecklar vi de mest intressanta rätterna utifrån det.

Lokal för företag på emmer

Boka bord idag!

Är ni ett sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Välkommen till restaurang Emmer!