ulriksdals värdshus
thumbnail mobile

En utflykt i Stockholm till restaurang Emmer

Restaurang Emmer på Ulriksdals Värdshus är det perfekta målet för en utflykt i Stockholm, oavsett tid på året. Varje årstid har sin egen charm och bjuder på sina egna unika upplevelser. Restaurangen ligger nära tre natursköna områden, Ulriksdals slottsträdgård, Edsviken och inte minst Hagaparken.

Vinkiosken på Emmer

En trivsam och mysig utflykt oavsett årstid

På våren passar många av våra gäster på att cykla från Stockholm city till oss. Det tar bara runt 30 minuter och på plats kan man strosa omkring i närmiljön och se hur naturen börjar få liv igen efter vintern.

 

Mitt i sommaren kan du kombinera ett besök hos oss med att exempelvis ta en längre promenad i parken eller ett bad i Edsviken, som ligger precis nedanför vår restaurang. Fortsätt dagen med att låna vårt kubbspel och beställ något från vår vinkiosk i trädgården. Och på kvällen äter ni middag tillsammans i vår matsal och smakar av sommarens primörer.

 

Från slutet av november fram till julafton serverar vi ett klassiskt svenskt julbord på Emmer. Gör en heldagssutflykt till oss med vinterns snötäckta landskap och kombinera vår julbordsbuffé med mysiga promenader i slottsparken eller en tur på långfärdsskridskor över Edsviken för att sedan ta en drink framför vår brasa innan ni äter julbord.

emmer brasa

Avnjut en lunch eller middag med naturen som bordsgranne

Vår matsal är designad för att vara en blank canvas som gör att man som gäst alltid är nära naturen. Den är inredd med naturmaterial från vår omgivning och dekoreras med såväl blommor som grönsaker från vår odling.

 

Utsikten över vattnet från de stora fönstren inget annat än fantastisk. Oavsett tid på året är naturen alltid storslagen, vi rekommenderar att besöka oss under alla säsonger för att se hur naturen förvandlas.

emmer mat och matsal

Säsongsbaserade menyer med grönsaker från vår egen odling

Menyn på Emmer följer de svenska årstiderna och anpassas efter vad som är bäst för stunden. Vi älskar utmaningen det innebär, vi vill låta varje råvara ta plats och lyfta dess individuella smaker till nya höjder. Vår kökschef Jonathan Kasche säger: ”en tomat smakar inte som en tomat ska göra om den har varit i en kyl”. Så gör en utflykt till oss och smaka på hur en tomat verkligen ska smaka.