Emmer

Boka bord på Emmer

Nu har Emmer stängt för säsongen, vi ses igen till våren 2023. Nu i juletider kan du istället boka bord på vårt julbord som serveras mellan den 24/11 till den 25/12. 

Middag

Skördemeny

Skördemeny i fem serveringar 890
 
Snacks
Pumpa, kycklinghjärta, salvia
Kålrabbi, bondbönor, vreta gulärt
+ Tillval: Havstenssund ostron, kärnmjölk, gurka, olivolja 85
Från det kalla
Gös, tomat, thaibaislika, fänkål
+ Tillval: Tartar på biff, rabarber, spritärta, rökt burratina 165
Från det varma
Potatis, stenbitsrom, jäst, persilja, malt
Varmrätt
Rödbeta, svarta vinbär, bladkål, enbär, purjolök, gulbeta serveras med hjort och viltkorv eller svarvad rotselleri och vreta gulärt
Dessert
Äpple, timutpeppar, karamell, yoghurt ,valnötter
+ Tillval: Ostservering: Sörmlands ädel, honungskaka, linfröknäcke 110
Dryckespaket
Utvalda drycker 675
Blandade drycker 475
Egengjorda alkoholfria drycker 375
Helglunch

Detta är emmer

Här skapar vi framtidens restaurangupplevelse i samklang med djur och natur. Vi serverar modern skandinavisk mat med grönsaker från vår egen trädgårdsodling och noga utvalda råvaror från djurriket.

boka-board-page-first-image.png
boka-board-page-first-image-mobile.png

Restaurang Emmer är inte bara en restaurang, det är en plats där du kan se, dofta och känna på de råvaror som serveras på din tallrik. Vi tar vara på miljön och omgivningen kring Ulriksdals Värdshus och i den prunkande trädgården framför Edsviken har vi anlagt en 1,5 hektar stor odling. Ta klivet ut och se dig omkring innan eller efter ditt restaurangbesök.

boka-board-page-second-image.png
boka-board-page-second-image-mobile.png

En nygammal restaurangupplevelse

Blicka ut genom fönstren från vår matsal och se vår odling som breder ut sig ner mot havskanten. Här växer alltifrån sallad till jordärtskockor, olika sorters kål, morötter, purjolök och mycket mer. Våra kockar och trädgårdsmästare jobbar tätt ihop och sätter planen för vad som sås och kort därefter hamnar på din tallrik. På Emmer strävar vi efter att servera rätter med säsongsbaserade råvaror och därför styrs menyn av vad som växer och frodas i odlingen – just nu!

 

Vi använder oss av beprövade odlingstekniker som funnits med oss i århundraden och egentligen har vi en ganska enkel filosofi: har vi fullt av grönkål och sparris i trädgården, ja då ser vi till att skapa rätter rika på just detta. Mycket svartvinbär i år? Då får buskens blad smaksätta vår hemgjorda glass och bären blir till en god kompott. Och så håller vi på. Vi sätter råvaran i fokus och vill att allt som växer här ska tas tillvara på.

 

Vi vill också inspirera andra att göra likadant. Detta sätt att arbeta kräver tid, samarbete och mycket passion för att lyckas – och det är det värt!

boka-board-page-third-image.png
boka-board-page-fourth-image.png

Noggrannhet i val av råvaror

När vi väljer vilket kött vi vill servera köper vi gärna in hela djur och använder allt från djuret istället för att endast välja de finaste delarna, som högrev och entrecôte. Visste du förresten att vi också har en helt egen fiskebåt? Jo visst! SM4 Tarona heter hon och mycket av den fisk vi serverar fångar vi själva. Dessutom rensas fisken på vårt egna renseri, på så sätt slipper vi jobba med mellanhänder och kan servera den allra bästa fisken till våra gäster.

Vårt långsiktiga mål är att enbart använda svenska råvaror och produkter, och i dagsläget är en övervägande majoritet av de varor vi använder svenska. En stor del kommer dessutom direkt från vår egen odling.

boka-board-page-fifth-image.png
boka-board-page-fifth-image-mobile.png

Hitta till Emmer

Att ta sig hit går snabbt och enkelt. Ta tunnelbanan till Bergshamra och sedan en kort promenad genom ett vackert skogsparti, eller varför inte cykla hit? Vi har såklart även goda parkeringsmöjligheter.

Emmer

För större sällskap

Är ni ett sällskap på 7 eller fler som vill ta del av en naturnära restaurangupplevelse utöver det vanliga? Vi har tre privata rum för större sällskap: drottning Silvias paviljong, norra verandan och vår chambre séparée.